Strona głównaWiadomościPolskaKlepacka brutalnie pobita? Muzeum Powstania Warszawskiego wydało oświadczenie. "Z naszych informacji wynika,...

Klepacka brutalnie pobita? Muzeum Powstania Warszawskiego wydało oświadczenie. „Z naszych informacji wynika, że…”

- Reklama -

Zofia Klepacka miała zostać brutalnie pobita przed Muzeum Powstania Warszawskiego. Polska sportsmenka poinformowała o tym zdarzeniu w mediach społecznościowych. Teraz swoje oświadczenie wydała placówka.

Przypomnijmy, że Klepacka relacjonowała w sieci, iż udała się do muzeum, aby odebrać zaproszenie na uroczystości związane z rocznicą Powstania Warszawskiego.

- Reklama -

Według jej słów, została zaatakowana przez ochroniarzy, którzy nie tylko ją popchnęli i obrażali, ale również uderzyli ją w głowę, powodując upadek.

„Takie czasy, że kobieta musi dostać po mordzie” – napisała gorzko, załączając do swojego wpisu zdjęcia ukazujące obrażenia twarzy i nóg.

Czytaj więcej: Zofia Klepacka pobita w Warszawie. „Takie czasy, że kobieta musi dostać po mordzie” [FOTO]

Teraz do sprawy odniosło się wspomniane Muzeum. Z zamieszczonego w sieci oświadczenia wynika, że do zdarzenia faktycznie doszło, ale zgłoszone miało zostać pobicie pracownika firmy ochroniarskiej. Ponadto podkreślono, że incydent miał miejsce poza terenem placówki i nie brali w nim udziału pracownicy placówki.

„W związku z oświadczeniem pani Z. Klepackiej z dnia 29 lipca i licznymi pytaniami informujemy, że według Policji oraz naszych informacji 26 lipca 2024 roku przed Muzeum Powstania Warszawskiego doszło do zajścia, w wyniku którego wezwana została Policja” – możemy przeczytać w oświadczeniu Muzeum.

Jak podkreślono „zgłoszone zostało pobicie pracownika zewnętrznej firmy ochroniarskiej”, a „zdarzenie miało miejsce poza terenem MPW i nie uczestniczyli w nim pracownicy MPW”. „Z naszych informacji wynika, że sprawa jest obecnie wyjaśniana przez Policję. Jako instytucja sprzeciwiamy się wszelkim przejawom agresji” – dodano.

Najnowsze